Saffron

Crocus sativus
Category
Spezia
Dagli stigmi polverizzati dei fiori di zafferano si ottiene la nota spezia, molto usata sia in Europa che nella cucina indiana.
Dona ai piatti non solo il suo delicato aroma, ma anche una colorazione giallo-arancione. Insostituibile nel risotto alla milanese, arricchisce anche purè e spaghettate.

Saffron - All recipes


11 results

Montebore cheese dumplings (Recipe)

Paella Parellada (Recipe - Spain)
Paella parellada or (of the rich man) is a different kind of paella with artichokes and fish. Step-by-step recipe.

Meatballs with rice (Recipe - Morocco)

Saffron potato puree (Recipe)
Boil the potatoes in salad water, until tender. Peel and mash them with a potato masher. Add butter, milk and saffron and mix well. Serve...

Mushrooms and Carrots Risotto (Recipe)

Risotto alla Milanese (Recipe - Italy: Lombardy)

Pakistani rice timbale (Recipe - Pakistan)

Rice timbales with saffron sauce (Recipe)

Rice timbale with porcini mushrooms (Recipe)

Spiced yogurth (Shrikhand) (Recipe - India)

Soupe de Moules (Recipe - France)